Hoofdgerechten

Ovenheerlijke cajunkip

 50 min.  |  2 Porties
   
Geen zin om te koken, maar wel zin in een fantastisch smakende ovenschotel? Ideaal om te serveren aan gasten. Zet de ovenschotel van tevoren klaar, drink je drankje, klets gezellig. En veertig minuten voor het eten zet je de schotel in de oven. Easy does it. Lees verder →

De nodige noodles

 15 min.  |  2 Porties
   
Op zijn tijd, op een avond met weinig tijd om te koken, of gewoon omdat je er zin in hebt, zijn de nodige noodles broodnodig! Lekker met paprika, sugarsnaps, chinese kool en een gebakken ei. Maar variatie is natuurlijk mogelijk! Lees verder →

Andijviestamppot anders

 20 min.  |  2 Porties
   
Anders? Ja, namelijk andijviestamppot gestampt met knolselderij en zoete aardappel, in plaats van gewone aardappel. Wel met spekjes, maar daaraan toegevoegd een gebakken uitje, een appel en een rode peper. En in plaats van roomboter, gebruiken we kokosolie. Zo anders! Lees verder →

Bad Ass burger

 60 min.  |  2 Porties
   
Vergeef me de titel, maar geef toe: dit ís een Bad Ass Burger. In een McDonald’s of dergelijke tent zal je mij niet vinden. Een hamburger daar heeft mijns inziens werkelijk niets te maken met een échte handgemaakte burger. Serveer dit eens aan je kinderen of kleinkinderen en ze willen nooit meer anders! Lees verder →

Broccolitaart

 45 min.  |  3 Porties
   
Voor een vrijgezellenfeestje mocht ik een bijdrage leveren aan de vegetarische picknick. Ik voorzag dat er aan zoetigheid al genoeg inbreng zou zijn, dus ik koos voor deze smaakvolle broccolitaart. En dat bleek een goede keuze. Voor het feestje maakte ik een variant met oude kaas en zongedroogde tomaatjes. Hierbij het recept voor een standaard en vegetarische broccolitaart. Lees verder →

Rappe raapstelenstamppot

 20 min.  |  2 Porties
   
Een echte voorjaarsgroente, heel goed te kweken in eigen moestuin, smaakvol en gezond. Ik heb het over raapstelen, ook wel keeltjes genoemd. Is het seizoen voorbij? Maak dit receptje dan met andijvie of rucola. Serveer de stamppot met uitgebakken spekjes, pompoenpitjes en gebakken appelschijven. Lees verder →

Rijst met groentevariatie

 20 min.  |  4 Porties
   
Zin in een makkelijk recept met veel smaak en lekker veel groente? Met dit rijstgerecht kun je eindeloos variëren, handig om restjes uit de groentelade op te maken. Bij deze Kookooms suggestie: Zilvervliesrijst met onder andere rundergehakt, spinazie, venkel, paprika, avocado, een chilipeper en feta. Lees verder →