Over kookoom

Koken is leuk! Gewoon, op een doordeweekse avond, of voor een groepje vrienden of familie. Als enthousiast hobbykok zijnde probeer ik graag nieuwe recepten uit. Gerechten met een bestaand recept als basis, iets compleet zelfbedachts, gerechten op basis van de aanwezige ingrediënten in huis, of een combinatie hiervan. Geen kant-en-klare potjes of pakjes, maar met mooie, smaakvolle ingrediënten waarvan je het ontstaan terug kan herleiden. Want dat is pas echt genieten.

Waarom Kookoom.nl?Over Kookoom
Omdat ik het onhandig vond om overal en nergens recepten te hebben slingeren, ontstond het idee van een eigen website. Een website waarop alleen maar lekkere recepten staan. En, niet onbelangrijk, van elk recept maar één variant, in plaats van tientallen. Ook zocht ik naar een site waarop ik een menu kan samenstellen voor een bepaalde avond. En die ik eenvoudig via mijn iPad kan gebruiken. Deze website is er nu. Jawel, ik doel op Kookoom.nl!

En dan vind ik het ook nog leuk te schrijven over alles wat mij bezig houdt omtrent eten. Denk aan zelf groente kweken, de voortgang van mijn eetbare tuin met een gele frambozenplant, raapstelen, minikomkommers, een chiliplantje, radijs, worteltjes en veel soorten kruiden, het wel en wee omtrent zout eten, E-nummers en toevoegingen als bevochtigingsmiddelen of kopercomplexen aan (eetbare!) producten, scheikunde in de keuken, en zo verder.

Daarom dus Kookoom.nl!
Kookoom.nl heeft balansgerechten, budgetgerechten, snelle recepten, vegetarische recepten, en (vonden wij wel zo praktisch) een afwasindicator. Word lid om ook je eigen menu te kunnen samenstellen en je favoriete recepten op te slaan in je persoonlijke kookboek. Of word niet lid, print de recepten en laat ze overal en nergens slingeren. Het kan allemaal! ;) Hopelijk probeer je wat recepten, proef je het plezier dat ik aan Kookoom.nl beleef, en kom je nog eens terug!

Hasta la pasta,

Nadine Oom
Kookoom.nl