Nederlands

Rappe raapstelenstamppot

 20 min.  |  2 Porties
   
Een echte voorjaarsgroente, heel goed te kweken in eigen moestuin, smaakvol en gezond. Ik heb het over raapstelen, ook wel keeltjes genoemd. Is het seizoen voorbij? Maak dit receptje dan met andijvie of rucola. Serveer de stamppot met uitgebakken spekjes, pompoenpitjes en gebakken appelschijven. Lees verder →

Rijst met groentevariatie

 20 min.  |  4 Porties
   
Zin in een makkelijk recept met veel smaak en lekker veel groente? Met dit rijstgerecht kun je eindeloos variëren, handig om restjes uit de groentelade op te maken. Bij deze Kookooms suggestie: Zilvervliesrijst met onder andere rundergehakt, spinazie, venkel, paprika, avocado, een chilipeper en feta. Lees verder →

Spinaziepakketjes met quinoa

 30 min.  |  4 Porties
   
Wil je je gasten verrassen, zet dan dit gerecht op tafel. De combinatie van quinoa met munt en doperwten is briljant en het filodeegpakketje is een extra verrassing, want wat zit daarin? Tipje van de sluier: kipfilet, spinazie en kastanjechampignons. Lees verder →

Zelfgemaakte soepstengels

 80 min.  |  20 Porties
   
Heerlijk bij je verse soepje, of als knabbel tussendoor: zelfgemaakte soepstengels! Maak ze van gewoon “kaal” deeg, of varieer door toevoeging van bijvoorbeeld pesto, zongedroogde tomaatjes, knoflook en koriander of geraspte kaas. Lees verder →

Verwarmende pompoensoep

 45 min.  |  4 Porties
   
Denk je bij verwarmende pompoensoep aan guur weer en een verminderde weerstand? Kan zijn, wat wil je met zo’n titel. Ook in blakende gezondheid en bij zacht weer misstaat deze soep allerminst. De oven en de blender doen het harde werk. Jou rest slechts te genieten van deze heerlijke soep. Lees verder →

Frisse zomerse maaltijdsalade

 30 min.  |  2 Porties
   
Op een zwoele zomeravond is lang in de keuken staan niet ideaal. Een perfecte zomerse maaltijdsalade serveren is dat wel! Ook heel lekker met zalm, garnalen, of kip. Of met quinoa in plaats van krielaardappeltjes voor een wat lichtere variant. Lees verder →