Aziatisch

Winterwortelsoep met een spicy tintje

 20 min.  |  4 Porties
   
Winterwortelsoep op zich is best saai. Maar met wat gember en citroen erbij, wordt het een enorm smakelijke soep! Een chilipepertje geeft het een extra pittige bite. Serveer het met een broodje erbij als lunchgerecht, of als voorgerecht bij bijvoorbeeld geroosterde kip uit de oven. Lees verder →

Geroosterde kip uit de oven

 375 min.  |  4 Porties
   
Heerlijk geurende, knapperige geroosterde kip met een fantastische smaakcombinatie van friszure sinaasappel en grapefruit, zoete aardappel en pompoen en pittige chilipeper. De bereidingstijd zit ‘m vooral in wachttijd, het gerecht zelf is enorm eenvoudig en snel. Lees verder →

Goedgekruide linzensoep

 30 min.  |  4 Porties
   
Snel klaar, superlekker en geschikt voor een balansdag is deze goedgekruide vegetarische maaltijdsoep. De soep is de volgende dag nóg lekkerder, dus mocht je de avond ervoor een half uurtje tijd over hebben, maak ‘m dan alvast klaar! Lees verder →

De beste rode curry met garnalen

 40 min.  |  2 Porties
   
Rode curry met garnalen is mijn favoriete curry! Dit recept is een bewerking van het recept uit 30 minute meals en wat mij betreft de beste. Maar niet alleen van mij, want dit recept is met stip verkozen tot winnaar van de Kookoom currybattle 2013! Lees verder →

Taart van wijnbladeren

 60 min.  |  4 Porties
   
Heb je weleens de geur van wijnbladeren uit de oven geroken? Nee? Dan is het hoog tijd voor de wijnbladerentaart van Yotam Ottolenghi. Ontzettend lekker en supersimpel! Serveer met tzatziki en een frisse salade. Lees verder →

Betoverende kisir

 15 min.  |  4 Porties
   
Bij Dara aten we voor het eerst Kisir, een Turks bijgerecht. Voor bij een barbecue (tip!) probeerde ik dit gerechtje na te maken. Dit lukte deels. Het was lekker, maar anders. In Plenty van Yotam Ottolenghi vond ik dit recept. Betoverend! Lees verder →