Aziatisch

De nodige noodles

 15 min.  |  2 Porties
   
Op zijn tijd, op een avond met weinig tijd om te koken, of gewoon omdat je er zin in hebt, zijn de nodige noodles broodnodig! Lekker met paprika, sugarsnaps, chinese kool en een gebakken ei. Maar variatie is natuurlijk mogelijk! Lees verder →

Andijviestamppot anders

 20 min.  |  2 Porties
   
Anders? Ja, namelijk andijviestamppot gestampt met knolselderij en zoete aardappel, in plaats van gewone aardappel. Wel met spekjes, maar daaraan toegevoegd een gebakken uitje, een appel en een rode peper. En in plaats van roomboter, gebruiken we kokosolie. Zo anders! Lees verder →

Spinazieomelet

 15 min.  |  1 Porties
   
Niet zomaar een spinazieomelet, maar eentje met knoflook, kurkuma, paprikapoeder en komijn en gebakken in kokosolie. Lekker gekruid en supersnel klaar! De grote eter doet er verstandig aan nog een broodje erbij te pakken. Of een lekker soepje? Lees verder →

Boekweitpannenkoeken

 20 min.  |  2 Porties
   
Als lunch serveer ik thuis graag boekweitpannenkoeken. Onze favoriet is een pannenkoekenmix met kurkuma en paprikapoeder, met als “beleg” spinazie en kiemen. Glutenvrij en zonder melk. Ook handig mee te nemen als lunch voor op het werk! Lees verder →

Pittige vindaloo met aardappel

 60 min.  |  4 Porties
   
Een écht pittige vindaloo, maar dan helemaal zelfgemaakt! De basis bestaat uit gewone en zoete aardappel, de fantastische smaak komt onder andere van de komijn, koriander, kruidnagel, kardemom, mosterdzaad, fenegriek, verse gember en kaneel. Het recept komt uit Plenty, van Yotam Ottolenghi. Lees verder →

Kikkererwtensoep met pompoen

 20 min.  |  2 Porties
   
Voortgekomen uit een “wat moet er op” dagje, kwam deze soep op tafel. De meeste gangbare ingrediënten voor een kikkererwtensoep zijn spinazie en tomatenblokjes, maar die had ik niet in huis. Wel rucola en en halve flespompoen. Het resultaat is geniaal! Lees verder →