Passie in de keuken

Uitbreiding in huize Kookoom

Koken met een kleintje

Na een paar maanden stilte zijn we er weer! We zijn verhuisd naar een grotere woning, met een prachtig en praktisch kookeiland én er was een uitbreiding in huize Kookoom. Op 10 november is Aevon, onze keukenprins in spe, geboren. Of brandweerman, piloot, vuilnisman of kaasboer, als hij onze liefde voor goed en lekker eten maar meekrijgt. Steeds meer mensen om ons heen hebben gelukkig door dat... Lees verder →

Een keukenprins(es) in de maak

keukenprins(es) op komst

Chef Keuken en Chef Techniek onder één dak, dat betekent rottigheid... Want wat is het geval? Er is een keukenprins of -prinses in de maak. Chef Keuken maakt het goed, zowel lichamelijk als in de keuken. Waren vers, gezond, puur en afwisseling al belangrijke steekwoorden, voeg daar nu gerust een dubbele portie aan toe. Als zwangere vrouw word je goed geïnformeerd over je nieuwe verboden.... Lees verder →

Pompoenen zijn gezond

Pompoenen zijn gezond

De hoop mijn hele schutting vol te laten groeien met klimplanten heb ik opgegeven. De gele framboos aan de zonkant van de tuin geeft jaarlijks een mand vol frambozen, aan de schaduwzijde van de tuin groeit niets. Althans, niet van mijn grond. Dit jaar sierde de rechterschutting niet alleen druivenbladeren, maar ook: pompoen! Elk jaar ziet de rechterschutting groen van de overhangende druif... Lees verder →

Koken is leuk!

Koken is leuk

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan: ik vind koken leuk. De voorpret begint met de vraag: wat eten we vandaag? En deze vraag popt al vroeg op de dag op. Wordt het een pastagerecht, of iets met rijst? De Griekse keuken? Een curry? Pakken we de tajine erbij? Of de stoommandjes? Wat doet het weer? Wordt er nog gefietst en moet het dus iets snels zijn? Of is er tijd om te experimenteren? Wat ligt... Lees verder →

De betere barbecue

De betere barbecue

Steek de barbecue maar aan, het is zomer! Of beter gezegd, het wás zomer. Samen met temperaturen van boven de dertig dagen, laten ook de regen en onweer zich van hun beste kant zien. Goed voor de tuin, niet voor de barbecue. Maar met de eerste barbecuedagen achter de rug, maakt Nederland zich op voor meer. Houtvuur voor de grot Het blijft een bijzonder fenomeen. Zomerse temperaturen en het... Lees verder →

Kookoom is terug!

Zo, daar zijn we weer! Kookoom.nl is terug, in een nieuw sausje, met een nieuwe indeling, nieuwe recepten en bovenal, veel nieuwe plannen. Kijk mee in de keuken van Kookoom.nl en geniet van de beste smaken uit de wereld! De gesloten keuken Maar eerst, wat was de reden van de gesloten keuken? Kookoom.nl draaide op een fraai systeem met een mooi kookboekthema, maar was qua technisch onderhoud... Lees verder →